Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ 8/4/2009

ΕΛΛΑΔΑ

Συλλυπητήρια Κ. Καραμανλή για τον εκλιπόντα φοιτητή

Ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απέστειλε στους γονείς του φοιτητή Βασίλη Κουφωλιά που έχασε τη ζωή του από τον σεισμό που έπληξε την ιταλική πόλη L’ Aquila, την ακόλουθη συλλυπητήρια επιστολή:

«Παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και την ολόψυχη συμπαράστασή μου για τον άδικο χαμό του γιου σας. Σ΄ αυτές τις δύσκολες ώρες η σκέψη μου, η σκέψη όλων μας, είναι μαζί σας».


Στον Προμαχώνα εμφανίστηκε το κουνούπι-τίγρης

Την εμφάνισή του στην περιοχή του μεθοριακού σταθμού του Προμαχώνα του νομού Σερρών, έκανε το ασιατικό κουνούπι "aedes albopictus", γνωστό ως κουνούπι - τίγρης. Tο καλοκαίρι του 2008 είχαν εντοπιστεί αβγά του εντόμου μέσα σε εντομοπαγίδες, οι οποίες τοποθετήθηκαν από το Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών της περιοχής.

Επιδείνωση της κατάστασης του αστυνομικού

Επιδείνωση παρουσίασε χθες η υγεία του 30χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά από τις σφαίρες αγνώστου στην Κυψέλη, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.


Βουλή: Συζήτηση για τη σύμβαση ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής

Άνοιξε το απόγευμα της Τρίτης η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση της σύμβασης που αφορά την πώληση της Ολυμπιακής στη MIG. H σύμβαση για την ιδιωτικοποίηση του αερομεταφορέα εξασφαλίζει τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για το περιεχόμενο της σύμβασης, ενώ η εισηγήτρια της πλειοψηφίας Κατερίνα Παπακώστα τόνισε ότι δίνεται αίσιο τέλος στο μεγάλο ασθενή της ελληνικής οικονομίας. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη.



ΚΟΣΜΟΣ


Ιταλία: Ζημιές σε κτήρια από τη νέα ισχυρή δόνηση

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης της Ιταλίας αφού εκτός από τα 228 θύματα και τους τραυματίες που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός της Δευτέρας, ένας νέος μετασεισμός 5,6 Ρίχτερ προκάλεσε το θάνατο ενός ακόμα ανθρώπου, αλλά και νέες ζημιές στην πόλη Λ'Α Ακουίλα, που επλήγη περισσότερο.

ΟΗΕ: Σε εξέλιξη η διαδικασία αποπυρηνικοποίησης του Ιράν

Τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Γερμανία θα συνεδριάσουν Τετάρτη στο Λονδίνο για να αποφασίσουν για την συνέχιση των προσπαθειών τους να πείσουν το Ιράν να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτοιμη η General Motors για τα νέα σχέδια της

Η «General Motors» με «εντατικές, προκαταρκτικού χαρακτήρα» διαδικασίες προετοιμάζεται για την προσφυγή στην προστασία έναντι πιστωτών, του 11ου κεφαλαίου του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, δήλωσε σήμερα μία καλά πληροφορημένη εταιρική πηγή.

Μια δεύτερη εταιρική πηγή αποκάλυψε από την πλευρά της ότι στα «σκαριά» είναι ένα νέο εταιρικό σχήμα, που θα συγκροτηθεί από τα «υγιή», οικονομικώς, τμήματα της σημερινής GM και μόνον ενός από τα λίγο κερδοφόρα τμήματα.

Χ.Α.: Πάνω από τις 1.800 μονάδες ο Γ.Δ.

Θεαματική άνοδο κατά 4,5% σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. τερματίζοντας στις 1.807,11 μονάδες.

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόγνωση

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Πιθανότητα για λίγες βροχές ή καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Champions League

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ-ΠΟΡΤΟ 2-2

0-1 4’ Ροντρίγκεζ

1-1 15’ Ρούνεϊ

2-1 85' Τέβεζ

2-2 89' Γκονζάλες

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΑΡΣΕΝΑΛ 1-1

1-0 10' Σένα

1-1 66' Αντεμπαγιόρ

ΣΗΜΕΡΑ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΤΣΕΛΣΙ 21.45 ΝΕΤ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΜΠΑΓΙΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου