Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ 2/4/2009

ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη με τα συνδικάτα να διαμαρτύρονται για την εργασιακή ανασφάλεια και τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, το Δημόσιο τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.



ΚΟΣΜΟΣ

Δώδεκα νεκροί από φονικό ανεμοστρόβιλο στην Ινδια

Περισσότεροι από 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ανεμοστρόβιλο που ακολούθησε σφοδρή χαλαζόπτωση την Τρίτη στο ανατολικό παράκτιο ομόσπονδο κρατίδιο Ορίσα στην Ινδία.




Ένας διαδηλωτής νεκρός στο Λονδίνο

Ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του στη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Λονδίνο, που διοργανώνονται με αφορμή τη σύνοδο κορυφής του G 20, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ισχύ από τις 9 Απριλίου το πασχαλινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων

Την Πέμπτη 9 Απριλίου και την Παρασκευή 10 Απριλίου τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο 11 Απριλίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη, Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Τη Μεγάλη Παρασκευή από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2009 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και από Τρίτη 21 Απριλίου 2009, επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.





Άνοδο στο Χ.Α

Ανοδικά κινήθηκε το χρηματιστήριο Αθηνών . Ο Γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο

4.41% στης 1.752.81 μονάδες.



ΚΑΙΡΟΣ


Πρόγνωση καιρού

Αττική

Με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κυρίως της απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 3. Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Με λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Ασθενείς 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.




ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελλάδα - Ισραήλ: 2 - 1

Μεγάλη νίκη, που μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, πέτυχε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου επί του Ισραήλ με 2-1, στο Παγκρήτιο Στάδιο. Πλέον η ομάδα του Ρεχάγκελ θα πάει στην Ελβετία έχοντας ως στόχο δύο αποτελεσμάτα, για να παραμείνει στην κορυφή του ομίλου.

Τα γκολ της εθνικής ομάδας πέτυχαν οι Σαλπιγγίδης με σουτ στο 32 και Σαμαράς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 67, μετά από ανατροπή του Τοροσίδη. Οι Ισραηλινοί είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Μπαρντά στο 59.

ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Μόρας, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης (70΄ Πατσατζόγλου), Σαλπιγγίδης, Χαριστέας (84΄ Μπασινάς), Γκέκας (64΄ Σαμαράς).




Μάθημα το πάθημα του τρίτου αγώνα

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ελπίζει πως το «πάθημα» του τρίτου αγώνα έχει γίνει «μάθημα» για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ο «Δράκος» γνωρίζει πολύ καλά πως εάν η Ρεάλ ισοφαρίσει σε 2-2 τη σειρά, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, καθώς η πίεση θα βαραίνει τους «ερυθρόλευκους»



Novasports1 21.45

Θέλει να δώσει τη χαριστική βολή στη Σιένα

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλουν να κάνουν στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς ότι και στο τρίτο και να «σφραγίσουν» το εισιτήριο για το Βερολίνο. Πάντως, γνωρίζουν πως δεν βρίσκονται πλέον με την «πλάτη στον τοίχο», καθώς θα έχουν ακόμα μία ευκαιρία την επόμενη Τετάρτη στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.




ΣΚΑΙ 21.45






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου