Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ 1/4/2009

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Προσοχή στα πρωταπριλιάτικα αστεία


ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρηστική επίθεση σε δύο τράπεζες στο Περιστέρι

Εμπρηστική επίθεση σε δύο καταστήματα τραπεζών - Πειραιώς και ΑΤΕ - επί της Παναγή Τσαλδάρη 73-75 στο Περιστέρι σημειώθηκε στις 3 η ώρα τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.


24ωρη απεργία

Στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για αύριο 2 Απριλίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ τα μέσα μαζικής μεταφοράς - σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΣΑ - συμμετέχουν ως ακολούθως:

* Λεωφορεία-Τρόλεϊ: Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωΐ και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

* Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος-Μετρό: Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωΐ και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

* Προαστιακός-Τράμ: 24ωρη απεργία.





ΚΟΣΜΟΣ


Νέα Γουϊνέα: Σεισμός 6,3 Ρίχτερ

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στην Παπούα-Νέα Γουινέα σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής .

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 31 χιλιόμετρα ανατολικά της παραλιακής πόλης Ουεουάκ, σε βάθος δέκα χιλιομέτρων.


Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο Ραούλ Ρικάρδο Αλφονσίν

Ο Ραούλ Ρικάρδο Αλφονσίν, ο πολιτικός που ανέλαβε την επιστροφή της Αργεντινής στη δημοκρατία τη δεκαετία του 1980 μετά από επτά χρόνια βάρβαρης στρατιωτικής δικτατορίας, αλλά απέτυχε να αντιμετωπίσει τη βαθιά οικονομική κρίση που αντιμετώπισε η χώρα του, απεβίωσε την Τρίτη στην κατοικία του στο Μπουένος Αϊρες.




ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Η επιτροπή Aνταγωνισμού

ΠENTAΠΛAΣIAΣMO των χρηματικών προστίμων, αλλά και ποινές φυλάκισης από 8 μήνες έως και 5 έτη για παραβάσεις του νόμου περί ανταγωνισμού, προβλέπει το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του ρόλου της Επιτροπής Ανταγωνισμού που παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.


Μειώσεις επιτοκίων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Την μείωση των επιτοκίων του από 1/4/2009 ανακοίνωσε σήμερα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.




Ιαπωνία: Οικονομική βοήθεια 500 δισ. γιέν σε χώρες της Ασίας

Ποσόν 500 δισ. γιέν θα διαθέσει η Ιαπωνία ως βοήθεια σε χώρες της Ασίας που υφίστανται τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τάρο Ασο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Financial Times.



Πτώση στο Χ.Α


Ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρείσε κατά -0,34% στης 1.678,72 μονάδες.







ΚΑΙΡΟΣ


Πρόγνωση καιρού

Αττική

Νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Ασθενείς 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.




ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μόνο νίκη με Ισραήλ

Μόνο νίκη αποτελεί μονόδρομο για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στο παιχνίδι με το Ισραήλ στο Παγκρήτιο (1/4, 21.30), προκειμένου να μην αποδειχθεί η πρόκριση στο Μουντιάλ. Ο Ότο Ρεχάγκελ και οι διεθνείς δηλώνουν πανέτοιμοι για τη μεγάλη μάχη με την ομάδα του Ντορ Καστάν και είναι συγκεντρωμένοι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αγνοώντας τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της ισραηλινής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου περί «αστείων παικτών».

MEGA 21.30






ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΠΑΟ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σιένα, - Παναθηναϊκός 53-72

Με μία μεγαλειώδη εμφάνιση στη Σιένα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να νικήσει 72-53 τους Ιταλούς και να ανακτήσει το αβαντάζ έδρας, έχοντας σίγουρη πλέον την επιστροφή στην Αθήνα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν, Σπανούλης 13 (1), Περπέρογλου 3 (1), Μπατίστ 6, Φώτσης 6 (2), Νίκολας 13 (3), Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 2, Πέκοβιτς 11, Σάκοτα, Γιασικεβίτσιους 10 (2)





ΡΕΑΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 71-63

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 71-63 στη Μαδρίτη και πλέον η Ρεάλ μπήκε και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης μειώνοντας τη σειρά σε 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το χειρότερο πρώτο ημίχρονο της ιστορίας τους στην Ευρωλίγκα σκοράροντας μόλις 20 πόντους στα πρώτα 20 λεπτά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 5 (1), Τσίλντρες 9, Βούισιτς 2, Μπουρούσης 17, Χαλπερίν, Γκριρ 9 (2), Βασιλόπουλος 6 (2), Πρίντεζης 6 (1), Έρτσεγκ 7 (1), Τεόντοσιτς 2, Πάργκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου