Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ 10/4/2009

ΕΛΛΑΔΑ


Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Κ. Καραμανλή - Ν. Σαρκοζί

Την ικανοποίησή του για τη στενή σχέση συνεργασίας που, όπως ανέφερε, αναπτύσσεται με τη γαλλική πλευρά, εξέφρασε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Εκρηκτικοί μηχανισμοί σε εκκλησίες

Ωρολογιακός αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς, ύστερα από προειδοποιητικά τηλεφώνηματα, στις 14.10, στην Αμεση Δράση, την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

Πανομοιότυπος μηχανισμός ανεφλέγη και προκάλεσε φωτιά μικρής έκτασης στο ναό της Αγίας Τριάδας του Πειραιά.

Ακριβώς ίδιοι με αυτούς σε Αθήνα και Πειραιά ήταν οι μηχανισμοί στους ναούς του Αγίου Δημητρίου και της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης.

Στο Δήμο Καλλιθέας παραδόθηκε η Μαρίνα Φαλήρου

Η τελετή παράδοσης της Μαρίνας Φαλήρου από την εταιρεία των Ολυμπιακών Ακινήτων στο Δήμο Καλλιθέας πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Στο χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Πάνος Καμμένος έκανε μεταξύ άλλων λόγο για πολυ σημαντική ημέρα για την Καλλιθέα, «που επιτέλους αποκτά πρόσβαση στη θάλασσα».


Από τις 13/4 η διανομή των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού

Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας για πρώτη φορά φέτος διαθέτει 750.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού πανελλαδικά. Δηλαδή σε όλους όσους απογράφησαν, χωρίς κλήρωση, θα διατεθεί αριθμός δελτίων αυξημένος κατά 44,3% σε σχέση με το 2008.

Συλλήψεις αλλοδαπών σε Μυτιλήνη και Πάτρα

Είκοσι πέντε αλλοδαποί στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων συνελήφθησαν το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Τσόνια Λέσβου.

Στο λιμάνι της Πάτρας, συνελήφθηκαν από προσωπικό Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, τέσσερις αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Οι τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν πριν από την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό.


Επεκτείνεται ο θεσμός του μειωμένου εισιτηρίου

Επεκτείνεται από 1η Μαΐου και σε άλλες κατηγορίες πολιτών το δικαίωμα χρήσης του μισού εισιτηρίου σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες του λεκανοπεδίου. Στόχος όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, η στήριξη των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, αλλά και η ανάδειξη του κοινωνικού χαρακτήρα και η διάδοση της χρήσης των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών.


ΚΟΣΜΟΣ

Εθνικό πένθος για την τραγωδία

Εθνικό πένθος την Παρασκευή στην Ιταλία, Μεγάλη Παρασκευή για τους Καθολικούς, καθώς θα κηδευτούν τα περισσότερα από τα 279 θύματα του Εγκέλαδου, στην ιταλική πόλη Λ΄Ακουίλα. Είκοσι παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς, 28.000 οι άστεγοι και από αυτούς, οι 17.000, αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν στα πρόχειρα καταλύματα.

Επιστολή με σφαίρες στο γραφείο του Σαρκοζί

Μια απειλητική επιστολή που περιείχε και δύο σφαίρες έφθασε στο γραφείο του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ανακοίνωσαν δικαστικοί κύκλοι.

Η επιστολή, που απεστάλη την Τετάρτη από την ανατολική Γαλλία, είναι παρόμοια με μια άλλη που είχαν δεχθεί πριν από λίγες εβδομάδες ο πρόεδρος Σαρκοζί και μέλη της κυβέρνησης του.

Απεργία πείνας ο Μοράλες

Σε απεργία πείνας βρίσκεται από την Πέμπτη ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες στο προεδρικό μέγαρο μαζί με επικεφαλής συνδικαλιστικών κοινωνικών οργανώσεων της χώρας για να διαμαρτυρηθεί κατά της καθυστέρησης της έγκρισης στο Κογκρέσο ενός νέου νόμου ο οποίος θα επιτρέψει την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών τον Δεκέμβριο.

Καζάνι που βράζει η Γεωργία

Δεκάδες χιλιάδες Γεωργιανοί συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στο κέντρο της Τιφλίδας για να ζητήσουν την αποχώρηση του προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για τη στρατιωτική ήττα από την Ρωσία τον περασμένο Αύγουστο και για τις συνέπειές της. Η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι περί τα εξήντα άτομα συνελήφθησαν λίγο πριν αρχίσει η διαδήλωση, αλλά η κυβέρνηση το διέψευσε.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας

Μείωση 33,5% στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2009 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος.

Η επιφάνεια της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας υποχώρησε κατά 36,6% και ο αριθμός των αδειών κατά 22,5% τον Ιανουάριο του 2009 έναντι του ίδιου μήνα του 2008.

Νέα δάνεια από ΤΕΜΠΜΕ χωρίς επιδότηση επιτοκίου

Χωρίς την επιδότηση επιτοκίου θα συνεχιστεί επεκτεινόμενο το πρόγραμμα των εγγυημένων από το ΤΕΜΠΜΕ δανείων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού και του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και Ιωάννη Μπούγα, μέσω του προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ 2, τα χορηγούμενα από τις τράπεζες δάνεια προς ΜΜΕ, θα καλύπτονται μόνο, ως προς την εγγύηση του 80% του δανείου, ενώ καταργείται η επιδότηση επιτοκίου που ίσχυε στο προηγούμενο πρόγραμμα.


ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Πρόγνωση

Αττική
καιρός: αρχικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά.
άνεμοι: ασθενείς.
θερμοκρασία: από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου



ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την πρόκριση για τον τελικό Κυπέλλου πήρε ο Ολυμπιακός

Ο Αστέρας Τρίπολης το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πήρε την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου που θα γίνει στις 2 Μαΐου στο «Σπύρος Λούης» με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Η ομάδα της Τρίπολης ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, στο 39', κατάφερε να φτάσει στο 0-1 με κεφαλιά του Τσέζαρεκ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε εντελώς διαφορετική μορφή, καθώς ο Ολυμπιακός έφτασε μόλις στο 47' στην ισοφάριση, όταν σε φάση διαρκείας, ο Λέτο σούταρε, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Ντουντού και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 62' ο Γκαλέτι μπήκε από δεξιά και γύρισε στον Ντιόγκο, που από κοντά έκανε το 2-1, φέρνοντας ακόμα πιο κοντά στον τελικό τον Ολυμπιακό.




Κύπελλο UEFA

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μαρσέιγ 2-0

Αμβούργο-Μάντσεστερ Σίτι 3-1

Παρί Σεν Ζερμέν-Ντιναμό Κιέβου 0-0

Βέρντερ Βρέμης-Ουντινέζε 3-1

Η «Μπάρτσα» στο Βερολίνο

Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε με 78-62 την Τάου Κεράμικα στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» και με 3-2 πήρε το εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Βερολίνου, όπου στον δεύτερο ημιτελικό θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την 1η Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου