Σάββατο 18 Απριλίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ 18/4/2009

Μεγάλο Σάββατο


ΕΛΛΑΔΑ

Μαζική η έξοδος των εκδρομέων

Συνεχίζεται από χθες η μαζική έξοδος των Αθηναίων και των κατοίκων των άλλων μεγάλων αστικών κέντρων προς την ύπαιθρο, ενόψει της γιορτής του Πάσχα.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Τροχαία, η κίνηση είναι αυξημένη και στα δύο βασικά εθνικά δίκτυα, καθώς και στους υπόλοιπους εθνικούς δρόμους. Στις 12.30 η «ουρά» των αυτοκινήτων στα διόδια της Ελευσίνας έφτανε τα 5 χιλιόμετρα. Περίπου 1.500 μέτρα εφαρμόσθηκε στα διόδια Αφιδνών και άλλα 500 μέτρα στα διόδια Σχηματαρίου. Προβλήματα εντοπίζονταν στα διόδια Ζευγολατιού Κορινθίας, όπου η «ουρά» κατά διαστήματα έφτανε και τα επτά χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα η διέλευση των αυτοκινήτων να αφήνεται ελεύθερη για μικρά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να διευκολύνονται οι εκδρομείς. Το ίδιο γίνεται και στα διόδια της Ελευσίνας και στα άλλα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.


Αλλαγές στα δρομολόγια

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, θα ισχύσουν αυτές τις μέρες. Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια των μπλέ Λεωφορείων, θα εκτελούνται το Μεγάλο Σάββατο, το αργότερο, μέχρι τις 10.30 το βράδυ. Το ίδιο, ισχύει και για τα Τρόλεϊ, ενώ δεν θα υπάρχουν νυχτερινά δρομολόγια.

Σύλληψη μπασκετμπολίστα για ληστείες

Ένας 29χρονος Έλληνας μπασκετμπολίστας, ο οποίος παίζει σε ομάδα μπάσκετ χώρας της Μέσης Ανατολής συνελήφθη για ληστείες. Ο 29χρονος έβρισκε τα θύματά του μέσω του διαδικτύου και τους έκλεινε ραντεβού για να τους προσφέρει συντροφιά.


ΚΟΣΜΟΣ

Τα Playmobil έγιναν... 35 χρονών

Γερμανική εταιρεία κατασκευής πλαστικών παιχνιδιών, που μαστιζόταν από την οικονομική κρίση της δεκαετίας του '70, κατέφυγε σε μια λύση ανάγκης ώστε να επιβιώσει και σήμερα, 35 χρόνια αργότερα, έχει γίνει κολοσσός στο είδος της. Ο λόγος για την κατασκευάστρια των Playmobil, που, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), κάθε παιδί στη Γερμανία - και όχι μόνο- ξέρει τα ανθρωπάκια της.

Εφευρέτης των μικροσκοπικών φιγούρων, που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι και την κατέστησαν, σήμερα, την τρίτη πιο σημαντική εταιρεία παιχνιδιών στον κόσμο, ήταν ο Χανς Μπε, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο σε ηλικία 79 ετών.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ - Δάνειο ύψους 47 δισ. δολαρίων ενέκρινε το ΔΝΤ για το Μεξικό

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε τη χορήγηση δανείου ύψους 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Μεξικό, για να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.


Περικοπές σε μεγάλες εταιρείες λόγω της κρίσης

Η οικονομική κρίση οδηγεί αρκετές μεγάλες εταιρείες στην περικοπή θέσεων εργασίας, λόγω της μείωσης των εσόδων.

Η εταιρία κινητής τηλεφωνίας Sony Ericsson, που κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους σημείωσε απώλειες 293 εκατομμυρίων ευρώ εξαιτίας της πτώσης των πωλήσεων, θα περικόψει επιπλέον 2.000 θέσεις εργασίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Η ιαπωνική εταιρεία Toshiba ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την περικοπή επιπλέον 3.900 θέσεων εποχικών εργατών ως τον Μάρτιο του 2010.

Πλήττει τους κροίσους της Ρωσίας η κρίση

Η οικονομική κρίση έπληξε σε πολύ μεγάλο βαθμό τους πιο πλούσιους ανθρώπους της Ρωσίας, των οποίων οι περιουσίες συνολικά μειώθηκαν κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 70% μέχρι και 142 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού Forbes που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Πρόγνωση
Αττική
καιρός: αραιές νεφώσεις.
'Ανεμοι: ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
'Ανεμοι: ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεκινούν τα πλέι-οφ του ΝΒΑ τα ζευγάρια για το στέμμα του δαχτυλιδιού του πρωταθλητή είναι ...

Κλήβελαντ Καβαλίερς - Ντιτρόιτ Πίστονς Μπόστον Σέλτικς - Σικάγο Μπουλς Ορλάντο Μάτζικ - Φιλαδέλφεια Σίξερς Ατλάντα Χοκς - Μαϊάμι Χιτ Λος Άντζελες Λέικερς - Γιούτα Τζαζ Ντένβερ Νάγγετς - Νιου Ορλίνς Χόρνετς Σαν Αντόνιο Σπερς - Ντάλας Μάβερικς Πόρτλαντ Μπλέιζερς - Χιούστον Ρόκετς








ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου