Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ 9/4/2009

ΕΛΛΑΔΑ

Με το Ν.Σαρκοζί συναντάται ο Κ.Καραμανλής

Το Παρίσι επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός, μετά από πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου.Το μεσημέρι,θα παρακαθήσει σε γεύμα εργασίας που παραθέτει προς τιμήν του ο Νικολά Σαρκοζί και στις 16.30 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας κ.Φιγιόν.


Μεγάλος Ραδιομαραθώνιος Unicef

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κόσμου με την έναρξη του ραδιομαραθωνίου της Unicef που διοργανώνει η ΝΕΤ 105,8 σε συνεργασία με δεκάδες ραδιοσταθμούς στην Αθήνα και την περιφέρεια. Η συγκέντρωση χρημάτων αποσκοπεί στην αγορά εμβολίων και στην καταπολέμηση της ελονοσίας και άλλων μολυσματικών ασθενειών των παιδιών όλου του κόσμου, καθώς περισσότερα από 24 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν λόγω έλλειψης εμβολίων. Κάθε 30 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί από την ελονοσία.


Σε ισχύ από σήμερα το πασχαλινό ωράριο

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, 9 Απριλίου 2009, το ωράριο για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Απο σήμερα και την Παρασκευή 10 Απριλίου τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο 11 Απριλίου θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα καταστήματα προτείνεται να λειτουργήσουν Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Τη Μεγάλη Παρασκευή προτείνεται λειτουργία από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.



ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Έξι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους

Αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση κάργκο συνετρίβη σήμερα Πέμπτη στην επαρχία Παπούα της Ινδονησίας και τα έξι μέλη του πληρώματός του βρήκαν ακαριαία το θάνατο, ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Το αεροσκάφος της εταιρίας Aviastar συνετρίβη, από άγνωστη ακόμη αιτία.


Συνεχίζονται οι έρευνες για επιζώντες

Στους 273 έφθασαν οι νεκροί από τον φονικό σεισμό στην Άκουιλα της Ιταλίας -όπου τη νύχτα σημειώθηκε μετασεισμός 5,2 Ρίχτερ- ενώ παρατάθηκαν έως την Κυριακή οι έρευνες στα ερείπια για επιζώντες, καθώς δεν είναι σαφής ο αριθμός των αγνοουμένων. Εθνικό πένθος αύριο, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, στη γειτονική χώρα, όπου έχει προκαλέσει οργή η προτροπή του πρωθυπουργού Μπερλουσκόνι στους σεισμοπαθείς να δουν την προσωρινή διαμονή τους σε σκηνές "σαν ένα Σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ".






ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος για το πετρέλαιο στην Ασία

Άνοδο καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, μετά την μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση των εβδομαδιαίων αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων. Στις πρωινές συναλλαγές η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Μαΐου κατέγραφε άνοδο κατά 70 σεντς στα 50,08 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ ήταν επίσης αυξημένη κατά 59 σεντς στα 52,18 δολάρια το βαρέλι. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας, τα στρατηγικά αποθέματα αργού των Ηνωμένων Πολιτειών αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 1,9 εκατομμύρια βαρέλια.

Άνοδο στο Χ.Α

Με μεγάλη άνοδο έκλεισε πάλι το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά 4,14% ο γενικός δείκτης τιμών φτάνοντας στις 1.881,95 μονάδες.



ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ

Γενικά αίθριος, το απόγευμα πρόσκαιρη συννεφιά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι έως 4 Μποφόρ. Το θερμόμετρο από 9 έως 20oC. Αύριο γενικά αίθριος, το απόγευμα τοπική συννεφιά. Οι άνεμοι βόρειοι 4-5 Μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πιθανή βροχή τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 Μποφόρ. Το θερμόμετρο από 6 έως 19oC. Αύριο λίγη συννεφιά, αργότερα αυξημένη, με πιθανή πρόσκαιρη βροχή. Οι άνεμοι βόρειοι 4 Μποφόρ.


ΑΘΛΗΤΙΚΑ


Η ΑΕΚ στον τελικό

Η ΑΕΚ είναι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την συμμετοχή της στον τελικό του Κυπέλλου καθώς έμεινε στο 0-0 με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες και σε συνδυασμο με την νίκη της με 3-1 στο ΟΑΚΑ πήρε το εισιτήριο.

ΑΕΚ : Σάχα, Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Χουανφράν, Ενσαλίβα, Πελετιέρι, Ταχτσίδης (58’ Μαντούκα), Σκόκο (90’ Ντιούφ), Τζεμπούρ (80’ Καφές), Μπλάνκο.


Champions League

Λίβερπουλ-Τσέλσι 1-3

Οι «μπλε» του Γκους Χίντινγκ θα πρέπει να θεωρούν εαυτούς, ήδη, στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τον θρίαμβο με 3-1 στην έδρα της Λίβερπουλ.

Τίποτε δεν έδειχνε ότι η Τσέλσι θα έφτανε στο εντυπωσιακό αυτό σκορ, από τη στιγμή, μάλιστα, που βρέθηκε πίσω στο σκορ πολύ νωρίς με γκολ του Φερνάντο Τόρες στο 6’.

Ωστόσο, ο Μπράνκο Ιβάνοβιτς είχε διαφορετική άποψη και με δύο δικά του γκολ (στο 39 και στο 62) με ισάριθμες κεφαλιές, έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Το κερασάκι στην τούρτα, έβαλε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Μπαρτσελόνα-Μπάγερν 4-0

Επίδειξη δύναμης έκανε η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, την οποία σκόρπισε με 4-0, έχοντας πετύχει μάλιστα όλα τα γκολ της στο πρώτο ημίχρονο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ισπανούς ήταν ο θαυματουργός Λιονέλ Μέσι, που πέτυχε δύο γκολ (9 και 38) και πρόσφερε άλλο ένα.

Τα άλλα δύο γκολ για την Μπαρτσελόνα πέτυχαν οι Ετό (12) και Ανρί (43), που διαμόρφωσαν και το τελικό 4-0.





Κύπελλο ΟΥΕΦΑ

19:30:Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μαρσέιγ(ΣΠΟΡ+)

21:45:Αμβούργο-Μάντσεστερ Σίτι(ΜΕGA)

21:45:Παρί Σεν Ζερμέν-Ντιναμό Κιέβου

21:45:Βέρντερ Βρέμης-Ουντινέζε(ΣΠΟΡ+).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου