Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ 22/4/2009

ΕΛΛΑΔΑ

Καραμανλής: Αμετακίνητη η συμπαράσταση στην Κύπρο

Αμετακίνητη παραμένει η συμπαράσταση της Ελλάδας στον αγώνα της Κύπρου για τερματισμό της κατάφωρης αδικίας που συνεχίζεται εδώ και 35 χρόνια, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, εν όψει της διήμερης επίσημης επίσκεψής του από αύριο Τετάρτη στη Μεγαλόνησο, ο κ. Καραμανλής έδωσε επίσης της διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα συνδράμει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης, λειτουργικής λύσης.

4,5 Ρίχτερ κοντά στη Μεθώνη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε εχτές το πρωί στις 11:06, νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, στα ανοικτά των ακτών της Μεθώνης.



ΚΟΣΜΟΣ

Συνομιλίες για το Μεσανατολικό προγραμματίζει ο Ομπάμα

Χωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες της Αιγύπτου, της Παλαιστινιακής Αρχής και της Αιγύπτου για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή θα έχει τις επόμενες εβδομάδες στις ΗΠΑ ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σαουδική Αραβία αναγνώρισε το Κόσοβο

Την ανεξαρτησία του Κοσόβου αναγνώρισε η Σαουδική Αραβία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ριάντ, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη με γνώμονα «τους θρησκευτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με το λαό του Κοσόβου και την επιθυμία τους για ανεξαρτησία».

Μαζικές συλλήψεις μεταναστών από τη γαλλική αστυνομία

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε περί τους 150 μετανάστες κοντά στο λιμάνι του Καλαί κατά την διάρκεια μίας μεγάλης κλίμακας επιχείρησης, ανακοινώθηκε σήμερα από τις αρχές.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα ξεπεράσει τα 4 τρισ. δολάρια το κόστος της κρίσης

Σε περισσότερα από 4 τρισεκατομμύρια δολάρια υπολογίζει το κόστος της κρίσης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναθεωρώντας προς τα πάνω προηγούμενες εκτιμήσεις του, με διαγραφές τοξικών χρεών από την Ιαπωνία και την Ευρώπη.


Στα 0,919 η μέση τιμή της αμόλυβδης

Στα 0,919 ευρώ ανά λίτρο διαμορφώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα (Μεγάλη Τετάρτη) η μέση τιμή πώλησης της απλής αμόλυβδης βενζίνης, σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΥΠΑΝ σε περίπου 2.300 πρατήρια σε όλη τη χώρα, σημειώνοντας άνοδο 0,22% σε σχέση με το μέσο όρο της προηγούμενης Παρασκευής που ήταν 0,917 ευρώ ανά λίτρο.


ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - πρόγνωση

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγες πιθανότητες για την εκδήλωση καταιγίδων τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αλλά εδώ ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται από τις απογευματινές ώρες και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.



ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Βορεάδης στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα

Ο Λάζαρος Βορεάδης επιλέχθηκε ανάμεσα στους οχτώ διαιτητές που θα «σφυρίξουν» τους τέσσερις αγώνες της τελικής φάσης στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, την 1η και 3η Μαΐου στο Βερολίνο.

Ανακοινώσε Φερέρα ο Πανιώνιος

Ο Εμίλιο Φερέρα ανέλαβε τον Πανιώνιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νεοσμυρνιώτικης ΠΑΕ, ο Βέλγος τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο για τρία χρόνια.

Ντέρμπι αιωνίων στον τελικό του βόλεϊ

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος βόλεϊ . Οι «πράσινοι» επικράτησαν και στον τρίτο ημιτελικό της διοργάνωσης και στον τελικό θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό, ο οποίος απέκλησε με τυπικές διαδικασίες την Ε.Α. Πατρών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου