Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ 14/4/2009

Μεγάλη Τρίτη


ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις και κατασχέσεις κροτίδων και βεγγαλικών

Σε συλλήψεις 12 ατόμων προχώρησε η αστυνομία μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο για την παράνομη κατασκευή διακίνηση και εμπορία κροτίδων, φωτοβολίδων και βεγγαλικών εν όψει Πάσχα.

Διάρρηξη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το ποσό των 113.000 ευρώ καθώς και 14 μπλοκ επιταγών άρπαξαν άγνωστοι από το χρηματοκιβώτιο του γραφείου προμηθειών του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, όταν εισέβαλαν στο κτίριο, παραβιάζοντας μία από τις εισόδους του ιδρύματος.

Αναχαιτίσθηκαν τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο

Πτήση πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο πραγματοποίησαν τέσσερα αεροσκάφη της Τουρκικής αεροπορίας το πρωί της Δευτέρας. Τα αεροσκάφη πέρασαν πάνω από τα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι και εξήλθαν λίγο αργότερα από το FIR Αθηνών αφού αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Καταδίωξη οδηγού Ι.Χ. στο Αλεποχώρι

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη οδηγού Ι.Χ. αυτοκινήτου, στο οποίο βρέθηκαν ένα Καλάσνικοφ και πέντε κινητά τηλέφωνα, έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή του Αλεποχωρίου.

Δύο περιπολικά έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, ωστόσο εκείνος δεν σταμάτησε και προσπάθησε να διαφύγει. Αμέσως καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι με σκοπό να ακινητοποιήσουν το όχημα πυροβόλησαν στους τροχούς του τζιπ.

Στη συνέχεια, ο ύποπτος βγήκε από το όχημα και τράπηκε σε φυγή κατευθυνόμενος σε δάσος της περιοχής.


ΚΟΣΜΟΣ

Καταδίκη της Β. Κορέας

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε τη Δευτέρα με ανακοινωθέν του την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου που πραγματοποίησε πρόσφατα η Βόρεια Κορέα και δήλωσε πως θα ενισχύσει το καθεστώς των κυρώσεων εναντίον της, χωρίς όμως να έχει λάβει δεσμευτική απόφαση.

ΗΠΑ άρση του εμπάργκο προς την Κούβα

Την άρση των περιορισμών στα ταξίδια και τα εμβάσματα των Κουβανοαμερικανών προς την Κούβα διέταξε τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο εκπρόσωπός του Ρόμπερτ Γκιμπς.

Στο προεδρικό του διάταγμα ο Ομπάμα επιτρέπει επίσης την αποστολή φιλανθρωπικής βοήθειας προς την Κούβα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανέκαμψε βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα

Αυξητικό ρυθμό ξαναβρήκε η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα το Μάρτιο, με ετήσια αύξηση 8,3%, καθώς τους πρώτους δύο μήνες του έτους δεν είχε ξεπεράσει το 3,8%, τονίζει ο πρωθυπουργός Ουέν Ζιαμπάο.

Μείωση 10%-15% για τη νέα τουριστική σεζόν βλέπουν ξενοδόχοι

Μείωση αφίξεων 15% και εσόδων 25% προβλέπει για τη νέα τουριστική σεζόν στη χώρα μας ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων να περιορίζεται κατά 10% -15% .


Άνοδο στο Χ.Α.

Άνοδο για το γενικός δείκτη τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών

1,01% στης 1.901,00 μονάδες.


ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Πρόγνωση

Αττική καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. άνεμοι: ανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι μεταβλητοί 4 μποφόρ. θερμοκρασία: από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ


Champions League

Τσέλσι-Λίβερπουλ 21:45 - ΝΟVASPORTS 1

Μπάγερν-Μπαρτσελόνα 21:45

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου