Κυριακή 12 Απριλίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ 12/4/2009

ΕΛΛΑΔΑ

Σταθερή η κατάσταση του 18χρονου μαθητή

Σταθερή κρινεται από τους θεράποντες ιατρούς του Γενικού Κρατικού Νίκαιας η κατάσταση του 18χρονου μαθητή που τραυματίστηκε χθες σοβαρά στο θώρακα από τα πυρά του 19χρονου ομοεθνή από την Αμπχαζία στη σχολή του ΟΑΕΔ στο Ρέντη. Ο νεαρός που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, φαίνεται ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

ΛΕΩΝΙΔΙΟ 4,1 R

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στης 2,41 το πρωί στο Λεωνίδιο χωρίς να προκληθούν ζημιές.

Μήνυμα Κ. Καραμανλή στα Σκόπια

Αυστηρό μήνυμα στην ηγεσία των Σκοπίων ότι από τις δικές της επιλογές θα κριθεί η πορεία της χώρας προς τις ευρωατλαντικές δομές έστειλε ο Πρωθυπουργός από την Πέλλα.

«Δεν υπάρχουν παρακαμπτήριοι δρόμοι από την ομόφωνη απόφαση της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι», τόνισε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε την ηγεσία των Σκοπίων να εγκαταλείψει «τις προσπάθειες παραχάραξης και παραγραφής της ιστορίας».

Βόμβα σε γραφεία τραπεζών στην Καλλιθέα

Το μέγαρο όπου στεγάζονται τα γραφεία ασφαλιστικής εταιρεία και τράπεζας στο κέντρο της Καλλιθέας, καθώς και τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ στην περιοχή της Φιλοθέης διάλεξαν για στόχους τους και χτύπησαν με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και γκαζάκια αντίστοιχα κατά τη διάρκεια της νύχτας άγνωστοι.

ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στην Ολλανδία

Ένα ακόμη περιστατικό βίας με δράστη έναν 46χρονο ένοπλο που σκόρπισε λίγο μετά τα μεσάνυχτα τον πανικό σε κεντρική καφετέρια στο Ρότερνταμ, συγκλονίζοντας την Ολλανδική κοινωνία. ο δράστης για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ βρισκόταν στην καφετέρια, μετά από διαπληκτισμό, έβγαλε ένα περίστροφο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, τραυματίζοντας θανάσιμα έναν άνδρα 45ετών και σοβαρά τουλάχιστον άλλα τρία άτομα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ταϊλάνδη

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η Ταϊλάνδη, μετά την εισβολή εκατοντάδων διαδηλωτών σε συνεδριακό κέντρο στην Πατάγια, που πέτυχαν να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή της ασιατικής Συνόδου Κορυφής. Οι διαδηλωτές απαιτούν την παραίτηση της κυβέρνησης της χώρας και την προκήρυξη εκλογών, ενώ οι ηγέτες απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο και είναι ασφαλείς.


Αγωνία για τον Αμερικανό πλοίαρχο

Αγωνιά με τον Αμερικανό πλοίαρχο που κρατείται από πειρατές στα ανοιχτά της Σομαλίας, Γάλλος όμηρος πέφτει νεκρός σε επιχείρηση κομάντο για την ανάκτηση του ελέγχου ενός γιοτ, ενώ εκδηλώνεται νέα πειρατεία σε αμερικανικό ρυμουλκό σημαίας Ιταλίας με 16μελές πλήρωμα (οι 10 Ιταλοί) στον Κόλπο του Αντεν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάμψη στης εισαγωγές αλλά και στης εξαγωγές στην Κίνα

Ισχυρή υποχώρηση σημείωσαν οι εισαγωγές αλλά και οι εξαγωγές της Κίνας τον Μάρτιο, για πέμπτο διαδοχικό μήνα, αποτελώντας μία ακόμη απόδειξη των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ακόμη και η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της υφηλίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόγνωση – Καιρός

Αττική
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: αρχικά αίθριος αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αιγάλεω-Πανιώνιος 53-76

Π.Α.Ο.Κ.-Παναθηναϊκός 77-76 Παρ

Πανελλήνιος-Μαρούσι 81-84

Ολύμπια-Κολοσσός 62-73

Άρης-Λάρισα 77-62

Καβάλα-Α.Ε.Κ. 73-59

Ολυμπιακός-Τρίκαλα 12/4/09

29η αγωνιστική

Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης

Ο.Φ.Η.-Εργοτέλης

Ξάνθη-Π.Α.Ο.Κ.

Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός-Λάρισα

Πανθρακικός-Λεβαδειακός

Πανιώνιος-Θρασύβουλος

Α.Ε.Κ.-Άρης

Όλα τα ματς ξεκινούν στης 19.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου