Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ 15/4/2009

Μεγάλη Τέταρτη

ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Φλώρινα

Σεισμός μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6.15 εχθές το απόγευμα στο νομό Φλώρινας.

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης της Φλώρινας. Η δόνηση, που ήταν επιφανειακή, έγινε, επίσης, αισθητός στους νομούς Κοζάνης και Καστοριάς.

Δολοφονική επίθεση εναντίον 32χρονου

Δολοφονική απόπειρα αναστάτωσε τους κατοίκους του Χαλανδρίου, στην οδό Δαναΐδων, το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης.

Άγνωστος πυροβόλησε στο κεφάλι, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έναν 32χρονο κομμωτή, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό.

Σε 48ωρη απεργία στην ATEbank

Προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η 48ωρη απεργία που ξεκίνησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα, μιας και μέσω της ATEbank δίνεται σε χιλιάδες ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους το επίδομα των 500 ευρώ, για τα στεγαστικά τους δάνεια.



Νέο ρυθμιστικό σχέδιο για την Αθήνα

Το Σχέδιο Νόμου για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής, πλαίσιο συνολικής στρατηγικής για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Αθήνας και της Αττικής τα προσεχή 20 έτη, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.

ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πρόκληση από τη Β. Κορέα

Η Βόρεια Κορέα πληροφόρησε τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ΙΑΕΑ ότι «σταματά αμέσως» κάθε συνεργασία μαζί της, διέταξε όλους τους ελεγκτές της Υπηρεσίας να εγκαταλείψουν τη χώρα, και τόνισε επίσης ότι έθεσε σε λειτουργία όλες τις πυρηνικές της εγκαταστάσεις, αναφέρει η ΙΑΕΑ σε ανακοίνωση της. Η Πιονγιάνγκ προχώρησε στην ενέργεια αυτή αφού έχει ήδη δηλώσει ότι αποχωρεί από τις εξαμερείς συνομιλίες για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Μοράλες

Το Κογκρέσο της Βολιβίας υιοθέτησε το νέο εκλογικό νόμο, βάσει του οποίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα να σταματήσει ο πρόεδρος της χώρας Έβο Μοράλες την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει πριν από έξι ημέρες, έγινε γνωστό από κυβερνητική πηγή.




Τουρκική επιχείρηση εναντίον κούρδων ανταρτών

Η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις 40 ατόμων, εκ των οποίων στελέχη φιλοκουρδικού κόμματος, στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης εναντίον κούρδων αυτονομιστών ανταρτών, ανακοίνωσε δικαστική πηγή.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πίεση στους τραπεζίτες για αύξηση ρευστότητας

Να μην αρνούνται το δανεισμό σε δυναμικές επιχειρήσεις ζήτησε από τους τραπεζίτες ο Γ.Παπαθανασίου, σε σύσκεψη με τους επικεφαλής των πέντε μεγαλυτέρων τραπεζών.



Άνοδο στο Χ.Α.

Άνοδο για το γενικός δείκτη τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών

1,44% στης 1.928,29 μονάδες.



ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Πρόγνωση

Αττική
καιρός: λίγες νεφώσεις αυξημένες κατά τόπους που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες καταιγίδες το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά του νόμου όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
βελτίωση το βράδυ.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παπασταθόπουλος στην κορυφαία 10αδα

Στη λίστα με τους 10 καλύτερους ανερχόμενους ξένους της Serie A συμπεριέλαβαν τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο οι Ιταλοί δημοσιογράφοι.



Τέλος από τη Μπενφίκα ο Κατσουράνης

Στο τέλος της σεζόν θα φύγει από τη Μπενφίκα ο Κώστας Κατσουράνης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας «O' Jogo». Ο 29χρονος διεθνής μέσος αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιο του και θα αναζητήσει ομάδα σε Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία.



Champions League

Τσέλσι-Λίβερπουλ 4-4

Μπάγερν-Μπαρτσελόνα 1-1

Πέρασαν η Τσέλσι και Μπαρτσελόνα όπου θα αναμετρηθούν μαζί για την επόμενη φάση .

Σήμερα

Αρσεναλ-Βιγιαρεάλ 21.45

Πόρτο-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 21.45 ΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου