Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ 7/4/2009

ΕΛΛΑΔΑ




Eπίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια

Μικρής έκτασης φωτιά σε ξύλινη σκαλωσιά ανεγειρόμενης οικοδομής προκάλεσε ομάδα αγνώστων λίγο μετά τις 10 μ.μ. στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια.

Αστυνομικοί που διευκόλυναν όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην κατάσβεση της φωτιάς δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ.

24ωρη απεργία των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί σήμερα το ΕΚΑΒ, λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι στις 10.00 το πρωί θα κάνουν συγκέντρωση το Πεδίο του Άρεως και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Υγείας. Επίσης, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει σήμερα και την Πέμπτη, 7.00-10.00, το Λαϊκό νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών

Τους 207 έφθασαν οι νεκροί από το σεισμό που έπληξε τη Δευτέρα την κεντρική Ιταλία, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμη 15 αγνοούμενοι και 178 .

Ο Έλληνας φοιτητής Βασίλης Κουφαλιάς, μετά από τις ολονύχτιες έρευνες εντοπίστηκε τελικά νεκρός, από τους άνδρες των σωστικών συνεργείων που τον βρήκαν κάτω από τα ερείπια του σπιτιού που διέμενε κοντά στο Δημοτικό Πάρκο της πόλης και το οποίο κατέρρευσε από την ισχυρή δόνηση.



Ρωσία: Σεισμός 7 Ρίχτερ στον Ειρηνικό

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοικτά των ακτών της Ρωσίας στον Ειρηνικό, περίπου 290 χιλιόμετρα από τις Κουρίλλες Νήσους, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο

Έκλεψε μικρό αεροπλάνο και το προσγείωσε σε αυτοκινητόδρομο

Πιλότος έκλεψε ένα μικρό αεροσκάφος στον Καναδά και κατευθύνθηκε νότια, αναγκάζοντας την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ να κινητοποιήσει μαχητικά F-16 για να τον... καταδιώξουν! Το κυνηγητό κράτησε επτά ώρες, με τα F-16 να καταδιώκουν το Τσέσνα για επτά ώρες πάνω από το Ουισκόνσιν, τη Μινεσότα, το Ιλινόις και το Μισούρι. Ο πιλότος αντιλήφθηκε τα μαχητικά αλλά δεν ανταποκρίθηκε στις εντολές τους.



Θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις για τη Β. Κορέα

Χωρίς συμφωνία έκλεισε η έκτακτη συνεδρίαση του διχασμένου Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ζήτημα της εκτόξευσης πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα.

Μετά τη διεθνή κατακραυγή που ακολούθησε την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς πάνω από την Ιαπωνία, το Λονδίνο και η Μόσχα έδωσαν έμφαση στην επιστροφή της Πιονγκγιάνγκ στο τραπέζι του διαλόγου με τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα και τη Ρωσία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησαν οι μειώσεις στα τέλη ταξινόμησης

Κατά 50% μειώνονται από σήμερα και για τέσσερις μήνες τα τέλη ταξινόμησης για καινούργια και εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Το όφελος για όσους αγοράσουν αυτοκίνητο μέχρι τις 7 Αύγουστου κυμαίνεται από 500 έως και πάνω από 10.000 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου. Μέχρι το τέλος του χρόνου καταργείται και ο φόρος μεταβίβασης καθώς και το τέλος άδειας οχημάτων για τα μεταχειρισμένα όντος της χώρας.

Διαβουλεύσεις για την εξίσωση των ορίων ηλικίας

Υπέρ των ευέλικτων μορφών απασχόλησης για την αντιμετώπιση της κρίσης, τάχθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Βλαντιμίρ Σπίντλα, που ήρθε στην Αθήνα για το ζήτημα της εξίσωσης των ορίων ηλικίας ανδρών-γυναικών και στην Ελλάδα. Η Κομισιόν φέρεται να εξετάζει το ευνοϊκά το αίτημα της Αθήνας να υπάρξει περίοδος προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Η υπουργός Απασχόλησης σχολιάζοντας εμμέσως τις αναφορές του επιτρόπου στο θέμα της ελαστικής εργασίας, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της διασφάλισης των θέσεων εργασίας και όχι της ευελιξίας.



Mε απώλειες 0,70% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.729,27 μονάδες παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 0,70%.

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόγνωση

Αττική καιρός: νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατά περιόδους.

’νεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσιου.


Θεσσαλονίκη καιρός: νεφώσεις που το βράδυ θα διαλυθούν.

’νεμοι: μεταβλητοί 3 τοπικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ .

Θερμοκρασία: από 7 έως 18 βαθμούς κελσιου.



ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Champions League

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ-ΠΟΡΤΟ (21:45-ΝΟVASPORTS 1)

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΑΡΣΕΝΑΛ 21:45


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου