Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ 20/4/2009

ΕΛΛΑΔΑ


Πάσχα με τους στρατευμένους

Κοντά στους στρατευμένους βρέθηκε την Κυριακή του Πάσχα, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, βρέθηκε στα Γιάννινα, και το μεσημέρι μετέβη στο στρατόπεδο «Λορέντζος Μαβίλης» στο Καλπάκι.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, το μεσημέρι επισκέφθηκε την αεροπορική βάση της Δεκελείας, όπως και η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης. Το πρωί, ο κ. Καρατζαφέρης, μετέβη στη ΓΑΔΑ, όπου απηύθυνε Αναστάσιμο μήνυμα μέσω ασυρμάτου στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το κέντρο εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Τήνο, βρίσκεται ο Αλέκος Αλαβάνος, ενώ στην Καβάλα έκανε Ανάσταση ο Αλέξης Τσίπρας.

Περιμένοντας την μεγάλη επιστροφή

Όπως κάθε χρόνο, δυστυχώς, έτσι και φέτος δεν έλειψαν ούτε τα τροχαία κατά την έξοδο των εκδρομέων για τον εορτασμό του Πάσχα, αλλά ούτε και τα ατυχήματα από τα βεγγαλικά και τις κροτίδες την ώρα της Ανάστασης. Εφτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από κροτίδες. Ανάμεσά τους δύο ανήλικοι 13 και 15 χρονών.

ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 4,1 ρίχτερ κοντά στο Τορίνο

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών στην ανοικτή κλίμακα Ρίχτερ καταγράφηκε την Κυριακή στην περιοχή του Πεδεμοντίου (Ιταλία), ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Γεωλογικών Επιστημών του Στρασβούργου.

Συνομιλίες Τσάβες-Κλίντον

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον συζήτησαν το Σάββατο την εκ νέου αποστολή πρεσβευτών της μιας χώρας στην πρωτεύουσα της άλλης, σε μια κίνηση με στόχο την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών.

Συνελήφθη ο αρχηγός του στρατιωτικού σκέλους της ΕΤΑ

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον αρχηγό του στρατιωτικού σκέλους της ΕΤΑ, μαζί με άλλα δύο μέλη της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης, δήλωσε κυβερνητική πηγή στην Ισπανία.

Ο στρατιωτικός ηγέτης της ΕΤΑ, Ζουρντάν Μαρτιτέτζι συνελήφθη στη νοτιοανατολική Γαλλία, μετά από κοινή επιχείρηση της ισπανικής και της γαλλικής αστυνομίας.


Βενεζουέλα - ΗΠΑ

Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι πωλήσεις του βιβλίου που ενέπνευσε μια γενιά αριστερών της Λατινικής Αμερικής από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες το χάρισε στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των διπλωματικών εντάσεων μεταξύ των χωρών τους.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώθηκαν 1,4% οι τιμές ακινήτων στο α' τρίμηνο

Μείωση των τιμών των ακινήτων κατέγραψε η Τράπεζα της Ελλάδος στο πρώτο τρίμηνο του 2009, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι, λόγω της κρίσης, το ενδιαφέρον έχει στραφεί περισσότερο σε παλαιά και μικρότερου εμβαδού ακίνητα.

Ανακόπηκε έτσι η αυξητική πορεία των τιμών των ακινήτων έως και το 2008, οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος οι τιμές των κατοικιών στις αστικές περιοχές αυξήθηκαν κατά 2,6% το 2008, από 4,6% το 2007, 12,2% το 2006 και 10,9% το 2005. Ειδικά στην περιοχή της Αθήνας ο ετήσιος ρυθμός ανόδου των τιμών των κατοικιών διαμορφώθηκε στο 2,7% το 2008, έναντι 5,2% το 2007 και 11,3% το 2006.

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.



ΑΘΛΗΤΙΚΑ


Formula 1 grand prix Κίνας

Formula 1 grand prix της Κίνας το οποίο διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή νικητής ηταν ο οδηγός της Red Bull, Σεμπάστιαν Φέτελ.

1. Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull) 1:57:43.485
2. Μαρκ Ουέμπερ (Red Bull) +10,9
3. Τζένσον Μπάτον (Brawn) +44,9
4. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Brawn) +63,7
5. Χέικι Κοβαλάινεν (McLaren) +65,1
6. Λουίς Χάμιλτον (McLaren) +71,8
7. Τίμο Γκλοκ (Toyota) +74,4
8. Σεμπαστιάν Μπουέμι (Toro Rosso) +76,4

Ο τέταρτος αγώνας του πρωταθλήματος θα γίνει στο Μπαχρέιν 24-26 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου