Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ 3/4/2009

ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση κατά αστυνομικών

Δολοφονική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα εναντίον δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ στην οδό Σκιάθου στην Κυψέλη.

Οι δύο αστυνομικοί ερευνούσαν καταγγελία για κλοπή αυτοκινήτου, όταν πήγαν να κάνουν έλεγχο σε ύποπτο, μάλλον αλλοδαπό, ο οποίος ήταν κοντά σε μοτοσικλέτα, ενώ ένας άλλος ήταν κρυμμένος στο σκοτάδι.

Οι δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν από δύο διαφορετικά όπλα και νοσηλεύονται στον Ερυθρό. Ο ένας εκ των δύο τραυματίστηκε ελαφρά και ο άλλος βρίσκεται σε κρίσιμη πλην σταθερή κατάσταση. Ο 30χρονος ειδικός φρουρός πυροβολήθηκε στον αυχένα, εγχειρίστηκε και μεταφέρθηκε στην εντατική.

Μαζική η συμμετοχή των εργαζομένων στην πανελλαδική απεργία της 2ας Απριλίου

Από τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων χαρακτηρίζεται η πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη. Καθολική η συμμετοχή του κόσμου στα απεργιακά συλλαλητήρια που είχαν οργανωθεί στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις.

Νεαρός πέθανε αβοήθητος σε παγκάκι, περιμένοντας το ΕΚΑΒ

Ένας 30χρονος έχασε τη ζωή του αβοήθητος σε ένα παγκάκι στην Καλλίπολη του Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης, περιμένοντας να φθάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι αστυνομικοί που είχαν εντοπίσει το νεαρό και είχαν καλέσει το ΕΚΑΒ συνέλαβαν το πλήρωμα του ασθενοφόρου, που έφθασε τρεις ώρες μετά την κλήση.


Συνελήφθη -τελικά- ο ληστής της Παλλήνης

Στην Καλλιθέα συνελήφθη τελικά την Πέμπτη ο ληστής της Παλλήνης που είχε διαφύγει μετά από ληστεία σε τράπεζα και παρά την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που είχε στηθεί.



ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πακέτο 1 τρισ. δολαρίων από τη G20 για την αντιμετώπιση της κρίσης

Σε συμφωνία για τη λήψη μέτρων ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (820 δισ. ευρώ) με στόχο την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης κατέληξαν οι ηγέτες των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Πρόκειται για το πιο δαπανηρό πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας στην παγκόσμια ιστορία.


Συνελήφθη ο αρχηγός του καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό

Η αστυνομία του Μεξικού συνέλαβε έναν από τους πλέον διαβόητους καταζητούμενους για διακίνηση ναρκωτικών στη χώρα.

Θεωρείται ότι είναι ο «εγκέφαλος» του καρτέλ των ναρκωτικών και κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και παράνομη διακίνηση κοκαϊνης.


Οριακή άνοδο στο Χ.Α

Με οριακή άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο Αθηνών 0.1% με το γενικό δείκτη στης 1.754.62 μονάδες.


ΚΟΣΜΟΣ

Στο Στρασβούργο ο Ομπάμα για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Στο Στρασβούργο έφθασε σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, συνεχίζοντας την πρώτη του περιοδεία στην Ευρώπη από τότε που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ.



ΚΑΙΡΟΣ

Πρόγνωση καιρού

Αττική

Με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κυρίως της απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4. Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Με λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Ασθενείς 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.




ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Οι αιωνίοι » Έδωσαν Ραντεβού στο Βερολίνο



Τα εισιτήριά τους για το φάιναλ φορ του Βερολίνου (1-3 Μαΐου) σφράγισαν την Πέμπτη Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, οι οποίοι θριάμβευσαν εκτός έδρας επί της Σιένα και της Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε για δεύτερη φορά τα δόντια του στη Σιένα, πέρασε από την Τοσκάνη με 91-84 και με 3-1 νίκες προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του Βερολίνου.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σπανούλης 11 (10 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 ριμπάουντ), Περπέρογλου 12, Μπατίστ 15 (5 ριμπ.), Φώτσης 8, Νίκολας 19 (5/7 τρίποντα), Πέκοβιτς 14 (5 ριμπ.), Διαμαντίδης 2, Γιασικεβίτσιους 10, Τσαρτσαρής (3 ριμπ., 3 κλεψίματα).



O Ολυμπιακός άλωσε τη Μαδρίτη με 78-75 και επιστρέφει και πάλι έπειτα από μια δεκαετία σε Φάιναλ Φορ. Οι Πειραιώτες είχαν σε φανταστική μέρα τον Γιάννη Μπουρούση (25π, 6 ριμπ).

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 8, Τσίλντρες 7 (7ριμπ), Μπουρούσης 25 (6ριμπ, 3κοψ), Χαλπερίν 10 (2), Γκριρ 12 (1), Βασιλόπουλος, Βουγιούκας, Πρίντεζης 9, Έρτσεγκ 7 (1), Τεόντοσιτς, Πάργκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου