Τρίτη 21 Απριλίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ 21/4/2009

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Καραμανλή στην Κύπρο

Τις θέσεις του για το κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά, την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και τη διεθνή κατάσταση θα παρουσιάσει αναλυτικά ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά την επίσημη επίσκεψη του στην Κύπρο στις 22 και 23 Απριλίου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης προβλέπει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μιλήσει σε ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής την Πέμπτη , 23 Απριλίου, στις 10.30 το πρωί.

Με άστατο καιρό η επιστροφή

Συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο στην κεντρική και δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας συναντούν σήμερα κατά την επιστροφή τους στο κλεινόν άστυ οι εκδρομείς του Πάσχα.

Νεκρός 28χρονος Αλβανός στην Κυψέλη

Στην οδό Κέας 59, στην Κυψέλη έγινε νωρίς το πρωί άγρια δολοφονία. Ένας νεαρός άντρας δολοφονήθηκε από άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη. Κάτοικοι της περιοχής άκουσαν τουλάχιστον πέντε πυροβολισμούς αλλά δεν πρόλαβαν να δουν κάτι παραπάνω.

42 χρόνια από το πραξικόπημα στην Ελλάδα

42 χρόνια συμπληρώνονται από την 21 Απριλίου 1967, ημέρα που το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε, οδήγησε στην επταετή δικτατορία στη χώρα μας. Πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, ήδη άρχισαν να δίνουν στη δημοσιότητα ανακοινώσεις με αφορμή τη μαύρη επέτειο.


ΚΟΣΜΟΣ

Γενεύη: Στο βήμα ο Αχμαντινετζάντ- Αποχώρησαν οι αντιπρόσωποι

Οι αντιπροσωπείες των χωρών που συμμετέχουν στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το ρατσισμό αποχώρησαν από το χώρο διεξαγωγής της, στη διάρκεια της ομιλίας του ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Ικανοποίηση Τσάβες από τη σύνοδο της Αμερικής

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες δήλωσε την Δευτέρα, μετά το τέλος της συνόδου των χωρών της Αμερικής στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, πως οι αξίες που πρεσβεύει η χώρα του έγιναν δεκτές με μεγάλη επιτυχία.

Ο Τσάβες τόνισε πως «οι αξίες της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας που πρέσβευε πάντα και συνεχίζει να πρεσβεύει η Βενεζουέλα έγιναν δεκτές με τη μεγαλύτερη επιτυχία».

«Φαίνεται πως οι αλλαγές που επετεύχθησαν στην Βενεζουέλα στο τέλος του 20ου αιώνα έχουν αρχίσει να κερδίζουν έδαφος ακόμα και στην Βόρεια Αμερική».

Απαγωγές στην κεντρική Σομαλία

Δύο μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα - έναν Δανό και έναν Βέλγο- απήγαγαν την Κυριακή ένοπλοι στην κεντρική Σομαλία. "Ένοπλοι οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αναγνωριστούν απήγαγαν δύο μέλη του βελγικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην περιοχή της Μπακόλ.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μακρύς ο δρόμος της ανάκαμψης για τις ΗΠΑ

Tα ενθαρρυντικά σημάδια για το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας δεν πρέπει να εφησυχάσουν ηγεσία και πολίτες, εκτίμησε ο Λόρενς Σάμερς, ανώτατος οικονομικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα. Η οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους.

Μεγάλη πτώση στο Χ.Α.

Μεγάλη πτώση κατά 4,69% σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. υποχωρώντας στις 1.880,69 μονάδες.

Πιέζουν οι βρυξέλλες για το έλλειμμα

Με τις Βρυξέλλες να πιέζουν για τη λήψη μόνιμων μέτρων, προκειμένου το έλλειμμα να μειωθεί κάτω από το 3% το 2010 και την Τράπεζα της Ελλάδος να ζητά τον μηδενισμό του έως το 2012, ανακοινώνει η Eurostat την Τετάρτη το έλλειμμα του 2008.


ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - πρόγνωση

Για την Αττική χαρακτηριστικό του καιρού είναι οι παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανακοίνωση του Σπόρτιγκ με αποδέκτη την ΑΕΚ

Ο Σπόρτιγκ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιεί πως η ΑΕΚ οφείλει στον σύλλογο των Πατησίων ένα σημαντικό ποσό για την χρησιμοποίηση του κλειστού και εξαιτίας αυτής της οφειλής ο σύλλογος δεν πρόκειται να παραχωρήσει το γήπεδο για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Οι Έλληνες του Εξωτερικού

Τις άγιες Μέρες του Πάσχα η Ευρώπη... έπαιζε μπάλα.

Οι Νίκος Λυμπερόπουλος, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Παντελής Καπετάνος βρήκαν δίχτυα.

Στο ποδόσφαιρο, χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της Γιουβέντους με την Ιντερ, αποτέλεσμα που δίνει ουσιαστικά το πρωτάθλημα στους "νερατζούρι". Ενώ στο αγγλικό κύπελλο η Εβερτον πέταξε έξω από τον τελικό την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη διαδικασία των πέναλτι και θα συναντήσει την Τσέλσι, η οποία πήρε την πρόκριση εναντίον της Αρσεναλ.

Η Μίλαν συνέτριψε 5-1 την Τορίνο, η Αλκμααρ πήρε και μαθηματικά το πρωτάθλημα στην Ολλανδία, για πρώτη φορά από το 1981, ενώ στην Ισπανία Μπαρτσελόνα και Ρεάλ συνέχισαν με νίκες πριν το μεταξύ τους ντέρμπι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου