Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ 5/4/2009

ΕΛΛΑΔΑ


Ποινή φυλάκισης 12 μηνών

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, αργά το βράδυ,στην 50χρονη γυναίκα που ενεπλάκη στην αιματηρή συμπλοκή στην Κυψέλη μεταξύ δύο αστυνομικών και δύο αγνώστων, μέχρι στιγμής, δραστών.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Μειώνεται κατά 50% το τέλος ταξινόμησης των ΙΧ για ένα τετράμηνο

Η μείωση του τέλους ταξινόμησης, που θα επιφέρει μειώσεις και στις τιμές πώλησης των ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, θα ισχύσει μέχρι τις 7.8.2009.

Παράλληλα καταργείται το τέλος μεταβίβασης για τα ΙΧ αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες που κυκλοφορούν ήδη στη χώρα και πρόκειται να μεταβιβαστούν. Η κατάργηση θα ισχύσει μέχρι τις 31.12.2009.

Το ίδιο προβλέπεται και για το τέλος αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών το οποίο επίσης προβλέπεται ότι θα καταργηθεί για το διάστημα, δηλαδή μέχρι και τις 31.12.2009.

Πάνω από 4% το έλλειμμα του 2008

Εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Eurogroup την Παρασκευή οι συστάσεις για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία.

Μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ.Παπαθανασίου δήλωσε, ότι η Ελλάδα εφαρμόζει συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και ότι η κατάσταση θα εκτιμηθεί τον Ιούνιο, ενώ πρόσθεσε «παρακολουθούμε τις εξελίξεις εάν υπάρξουν αποκλίσεις τότε θα θα κάνουμε παρεμβάσεις».


ΚΟΣΜΟΣ


Συνάντηση Ομπάμα - Καραμανλή

Πραγματοποιήθηκε λίγο μετά το πέρας των επίσημων εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, η πρώτη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Χαρούμενος που συναντά τον Έλληνα πρωθυπουργό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος, λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης, η οποία, όπως είπε, αποτελεί μία αφορμή για την επιβεβαίωση των εξαιρετικών σχέσεων που υπάρχουν ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.


Εμπρησμοί και δακρυγόνα στις διαδηλώσεις κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και αντινατοϊκών διαδηλωτών σημειώθηκαν σήμερα στο Στρασβούργο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί τραυματισμοί, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο δημοσιογραφικές πηγές.





ΚΑΙΡΟΣ

Πρόγνωση καιρού

Αττική

Με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία. : Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Με νεφώσεις με τοπικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Ασθενείς 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κυπελλούχος στο βόλεϊ ο Ολυμπιακός

Κυπελλούχος αναδείχθηκε στο βόλεϊ ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε του Παναθηναϊκού στον τελικό με 3 - 2 σετ, μετά από μία συγκλονιστική αναμέτρηση.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το τρόπαιο για πρώτη φορά από το 2001, διακόπτοντας τη διετή κυριαρχία των «πρασίνων» στο θεσμό.

Τα σετ: 25-23, 22-25, 23-25, 25-20, 17-15.


Στον τελικό του final four του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ηρακλής

Το «εισιτήριο» για τον τελικό του final four του Τσάμπιονς Λιγκ στο βόλεϊ ανδρών που διεξάγεται στην Πράγα πήρε για τρίτη φορά στην ιστορία του ο Ηρακλής. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 3-1 σετ της ρωσικής Ίσκρα στον πρώτο ημιτελικό και είναι έτοιμοι να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που θα σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Οι παίκτες του Φλάβιο Γκουλινέλι θ’ αντιμετωπίσουν στον τελικό την Τρεντίνο.

ΕΤ-3 18.30


ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαρούσι-Καβάλα 82-73

Η Καβάλα κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά το Μαρούσι πήρε τη νίκη.

Τρίκαλα-Πανελλήνιος 93-88

Την πιο μεγάλη σε σημασία νίκη του πέτυχαν τα Τρίκαλα το απόγευμα του Σαββάτου. Παίζοντας μπροστά στο ένθερμο κοινό της, η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου λύγισε τον Πανελλήνιο με 93-88.

ΑΕΛ-Αιγάλεω 68-75

Κόντρα, στην αποδεκατισμένη αλλά πάντα μαχητική, ΑΕΛ το Αιγάλεω έκανε το καθήκον του. Νίκησε 75-68 στο κλειστό της Νεάπολης και εξακολουθεί να κρατά την τύχη στα χέρια του, έχοντας το προβάδισμα έναντι των Τρικάλων.

AEK-ΠΑΟΚ 93-85

Αυτή η νίκη άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ως...τρίποντη. Οι παίκτες της ΑΕΚ συνδέθηκαν με το καλάθι από τη γραμμή του τριπόντου και επικράτησαν με 93-85 του μαχητικού ΠΑΟΚ στο κλειστό των Πατησίων. Πρώτο βιολί σε αυτό το ...κονσέρτο ο εκπληκτικός Ιστβαν Νέμεθ. Η Ενωση κάλυψε και τη διαφορά της ήττας της στο πρώτο παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου