Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ 31/3/2009

ΕΛΛΑΔΑ

Μπαράζ επιθέσεων τη νύχτα στην Αθήνα

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα σε εννέα περιοχές του Λεκανοπεδίου της Αττικής με στόχους κυρίως πολυτελή αυτοκίνητα και καταστήματα τραπεζών. Μέσα σε περίπου 15 λεπτά άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στον Χολαργό, την Ηλιούπολη, το Γαλάτσι, το Παλαιό Φάληρο, τη Μεταμόρφωση, το Μεταξουργείο, το Νέο Ηράκλειο, το Κορωπί και τα Σπάτα. Εν τω μεταξύ ταυτόχρονες εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν χθες το απόγευμα και στη συμπρωτεύουσα με στόχους γραφεία πολιτικών από τις οποίες προκλήθηκαν υλικές ζημιές, Κώστα Γκιούλεκα, στην οδό Αγίας Σοφίας 5, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ νομού Σερρών, Στάθη Κουτμερίδη, στην οδό Βασ. Ηρακλείου 11, του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Ορφανού και του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Γαλαμάτη στην οδό Ι. Δραγούμη 43, όπως επίσης και του πρώην υπουργού και του προέδρου της «Δημοκρατικής Αναγέννησης», Στέλιου Παπαθεμελή.


Οι νοτιάδες φέρνουν σκόνη από την Αφρική

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά και μεταφορά αφρικανικής σκόνης από την Αφρική, αναμένονται μέχρι την Τετάρτη.




Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Εύβοια

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5:20 το πρωΐ στον στον θαλάσσιο χώρο βορειοανατολικά του Μαντουδίου της Εύβοιας. Δεν αναφέρθηκαν ζημίες.




ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρομπέρτο Μπενίνι στην Αθήνα

Ο Ρομπέρτο Μπενίνι έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει αποσπάσματα από τη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη, σε δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής, στις 5 και 6 Μαΐου.



ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευνοϊκή ρύθμιση για την αγορά αυτοκινήτου

Σε ειδικές ρυθμίσεις αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση προκειμένου να τονωθεί η αγορά αυτοκινήτου μιας και το τελευταίο διάστημα οι πωλήσεις πέφτουν κατακόρυφα.

Οι τιμές των αυτοκινήτων μεσαίου κυβισμού αναμένεται να πέσουν από 1.000 έως και 2.000 ευρώ, από την απόφαση που προωθεί η κυβέρνηση με την οποία μειώνεται δραστικά ή ακόμα και μηδενίζεται για ένα τετράμηνο το ειδικό τέλος ταξινόμησης.

Δεν θα αφήσουμε την αυτοκινητοβιομηχανία να καταρρεύσει

Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι δεν θα αφήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να καταρρεύσει, αλλά επισήμανε την ανάγκη να αποκτήσει νέα όπλα ώστε να μπορέσει να επιβιώσει, χωρίς να χρειάζεται "η ατελείωτη ροή δολαρίων των φορολογουμένων" . "Αυτός ο τομέας είναι όσο κανένας άλλος εμβληματικός για το αμερικανικό πνεύμα και ένα σύμβολο... Είναι ένας πυλώνας της οικονομίας μας", πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα



Άνοδος στο Χ.Α

Με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών με +3,36% με τον γενικό δείκτη στης

1.684,36 μονάδες.





ΚΑΙΡΟΣ

Πρόγνωση καιρού

Αττική

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές . Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικές αυξημένες. Περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 τοπικά βόρειοι 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.



ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κρίσιμος ο αγώνας με το Ισραήλ την Τετάρτη

Οι Κρητικοί έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή την εθνική ομάδα και θα προσπαθήσουν να την ωθήσουν στη νίκη στον κρίσιμο αγώνα με το Ισραήλ για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου του 2010.



Ομπράντοβιτς: "Συγκέντρωση και χαρακτήρα"

"Αν θέλουμε να πάμε στο φάιναλ-φορ πρέπει να κάνουμε καλά παιχνίδια. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολα σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε ένα τουλάχιστον ματς στην Ιταλία. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και να δείξουμε χαρακτήρα" πρόσθεσε.
Η έδρα της Σιένα, ωστόσο, δεν είναι κι η... ευκολότερη στην Ευρώπη. "Είναι δύσκολα, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που παίζουμε εκεί. Ξέρουμε τι ατμόσφαιρα θα αντιμετωπίσουμε".

21:45 NOVASPORTS 1

Γιαννάκης: "Να αντέξουμε την πίεση!"

"Εμείς πάμε στην Ισπανία έχοντας στο μυαλό μας ότι η σειρά είναι στο 0-0 και ξέροντας ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα μας πιέσει από την αρχή ως το τέλος. Η Ρεαλ είναι μεγάλη ομάδα που ξέρει να παίζει μεγάλα παιχνίδια και πώς να προετοιμάζεται σωστά μετά από μεγάλες νίκες η από ήττες. Η πίεση για μας θα είναι ακόμα μεγαλύτερη από τους φίλους της Ρεαλ και γι’ αυτό απαιτείται απόλυτη συγκέντρωση σ' όλο το παιχνίδι

21:45 ΣΚΑΪ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

TA NEA ΣΗΜΕΡΑ 30/3/2009

ΕΛΛΑΔΑ

Οι νοτιάδες φέρνουν σκόνη από την Αφρική

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά και μεταφορά αφρικανικής σκόνης από την Αφρική, αναμένονται μέχρι την Τετάρτη.



Επιθέσεις με γκαζάκια στην Αθήνα

Μπαράζ εμπρησμών τη νύχτα σε υποκαταστήματα τραπεζών και σε τοπική οργάνωση της Ν.Δ. στο Βύρωνα. Περίπου 40 άτομα επιτέθηκαν στη 1.30 με μολότοφ και βαριοπούλες, ενώ το βράδυ της Κυριακής αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός προκάλεσε ζημιές και στα γραφεία τηςΝ.Δ. στου Ζωγράφου Εξάλλου εμπρησμός σημειώθηκε και σε χώρο στάθμευσης σκαφών αναψυχής στην Αργυρούπολη

Συνάντηση Κ. Παπούλια με Γ. Καρατζαφέρη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη,στο Προεδρικό Μέγαρο.




ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο Γάλλος συνθέτης Μορίς Ζαρ

Ο Γάλλος συνθέτης Μορίς Ζαρ, 84 ετών, πέθανε τη νύκτα του Σαββάτου προς την Κυριακή στο Λος Αντζελες (ΗΠΑ), ανακοίνωσε ο μάνατζερ του γιου του, του Ζαν-Μισέλ Ζαρ.




Ακτή Ελεφαντοστούν: Τουλάχιστον 19 νεκροί

19 άτομα σκοτώθηκαν και 132 τραυματίσθηκαν όταν πανικός επικράτησε την ώρα που πλήθος ανθρώπων έμπαινε στο στάδιο Ουφουέτ-Μπουανί στο Αμπιτζάν για να παρακολουθήσει τη συνάντηση Ακτή Ελεφαντοστού - Μαλάουι για τα προκριματικά του Μουντιάλ-2010


ΟΙΚΟΝΟΝΙΑ

Πτώση στο Χ.Α

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών επηρεαζόμενο αρνητικά από το δυσμενές επενδυτικό κλίμα στις διεθνείς αγορές.Ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρείσε κατά -2,52% 1,629,68

Συντάξεις Απριλίου και Δώρο Πάσχα

Από την Τετάρτη 1η Απριλίου έως και την Παρασκευή 10 Απριλίου θα καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Απριλίου, μαζί με το Δώρο του Πάσχα, στους συνταξιούχους του ΟΓΑ

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόγνωση καιρού

Αττική

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών βροχών. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου


ΑΘΛΗΤΙΚΑ


Τέλος ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς

Την απόφασή του να τερματίσει την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, μόλις λήξει η τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδος, γνωστοποίησε ο αρχηγός του Ολυμπιακού Πρέντρακ Τζόρτζεβιτς, με δήλωσή του στο site της ομάδας.